Nieuws - Aktuelles - News

juni 2021

Nieuwsbrief juni 2021

juni juli augustus

Expositie in galerie en tuin

 

april 2021

Nieuwsbrief april 2021

Extra open

Expositie in galerie en tuin

 

februari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Expositie in galerie en tuin

Uitzicht onderweg

december 2020

Nieuwsbrief half december

 Expositie in galerie en tuin

 

Maar nu even niet .......

Wat is er wel mogelijk tijdens de lockdown?

Natuurlijk bezorgen we.

Je kunt het ook komen halen.

En er kan een pakketje verstuurd worden.

 

september/oktober 2020

Nieuwe expositie

 

 

Kijk op Kunst

Galerie Tom Lucassen
doet mee aan
Kijk op KunstDonderdag 27 augustus

Burgemeester ontvangt eerste exemplaar

Donderdag 27 augustus nam burgemeester Hans Vroomen het eerste exemplaar van ‘De taal van de vorm’ van de Ommer galeriehouder en beeldhouwer Tom Lucassen in ontvangst.

Eén van de eerste handelingen, ruim twee jaar geleden, van burgemeester Hans Vroomen was de opening van galerie Tom Lucassen aan de Prinses Julianastraat 10 in Ommen. Nu heeft hij het eerste exemplaar van het boek ‘De taal van de vorm’ in ontvangst genomen. In het boek beschrijft de beeldhouwer hoe de wereld achter het beeld is. Hierbij spreekt hij over de perfecte vormharmonie. In zijn werk is harmonie tussen uitnodigend en sober, maar ook tussen evenwichtig en dynamisch duidelijk herkenbaar. Beeldhouwen is in zijn filosofie het spel van lijnen en kaders, maar ook van toevoegen en weglaten. Tom Lucassen werkt in thema’s. Tussen deze themahoofdstukken door nam hij hoofdstukken op met beschouwingen over de kunst in zijn algemeenheid. Hoe kijken de beslissers van dit moment naar kunst? Wat is de functie, het nut en de noodzaak van kunst? De overhandiging vond, vanwege de coronarestrictie, plaats in een sobere sfeer. Burgemeester Hans Vroomen dankt Tom voor het eerste exemplaar en ziet er naar uit om in een stil uurtje te lezen over het belang van creativiteit en de vervlechting van kunst en samenleving.

‘De taal van de vorm’

 

- Burgemeester ontvangt eerste exemplaar

- Succesvol open atelier weekend

- Laatste weekend huidige expositie

- Even pauze

Nieuwsbrief augustus 2020

juli 2020

Open atelier weekend
25 en 26 juli 2020

Route open atelier weekend
 

juni 2020

De galerie is op alle koopzondagen in Ommen geopend.

Nieuw en exclusief werk in onze galerie

Nieuwsbrief juni 2020

mei 2020

De galerie is op alle koopzondagen in Ommen geopend.

Nieuwsbrief mei 2020

April 2020

De galerie is, ook in coronatijd, op de normale tijden geopend. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Natuurlijk is een afspraak maken altijd mogelijk. In de galerie zijn leuke originele cadeautjes te koop vanaf € 15,- . Voor die €15,- heb je al een schilderijtje van Joke Ket en een druppel van glas van Marjan Witte. Met alle plezier verzorgen we het tot aan je voordeur.


Ook doen we mee met de Ommer cadeaubon, die je bij ons kunt inleveren.

Wadkieker € 15,- ingelijst € 27,- 25x25 cm

Joke Ket

Klokje (ong. 18 cm) in blauw op pin

Marjan Witte

Klokje (ong. 18 cm) rood/geel op pin

Marjan Witte

Maart 2020

Nieuwe expositie geopend.

Iedere drie maanden wisselen de kunstwerken in galerie Tom Lucassen. Ook nu weer zijn er drie nieuwe exposanten met indrukwekkende schilderijen en prachtige beelden. Joke Ket uit het hoge noorden van Friesland schildert over en met de natuur. Ze staat met haar schildersezel vaak op het wad. Ze gebruikt het slik van het wad en ander natuurlijk materiaal, dat ze daar vindt, in haar schilderijen. Heel bijzonder! Bij Ini Gerink uit Diepenheim staat de mens centraal. Ze schildert op oud tentdoek en laat originele elementen daarvan in takt. Met dunne verflagen bouwt ze haar werk op. Daarnaast werkt ze met houtskool en Oost Indische inkt. De beelden van Ilse Vorstenbosch uit Hoofddorp zijn zeer bijzonder te noemen. Ze gebruikt diverse materialen zoals klei, gips, hout en beton en creëert daarmee originele koppen en dieren. Naast bovengenoemde nieuwe exposanten is er nieuw werk van Herbert Immer Willems, Sara van Roon en Tom Lucassen Romantisch realist, Herbert immer Willems uit Haarlem, maakt nog steeds heel vrolijk werk, in olieverf op paneel, met een knipoog. Een knipoog naar de werkelijkheid, naar schaduw, licht-donker, vormen en kleuren. Werk waar je vrolijk van wordt. Uiteraard zijn er de nieuwste beelden van beeldhouwer Tom Lucassen te zien. In het thema dans laat hij snelheid en beweging zien. Ook brons kunstenares Sara van Roon maakte nieuwe elegante beelden. Kunst moet je zien en beleven. Kom dus een kijkje nemen! De toegang is gratis. De galerie, Prinses Julianastraat 10 in Ommen, is geopend op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag en natuurlijk op afspraak. De galerie is extra geopend van 13 tot 17 op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag.
www.tomlucassen.nl

 

 

 

januari 2020

Vooraankondiging

Vernissage nieuwe expositie zondag 1 maart 15:00 tot 17:00 uur

Copyright © 2018 Tom Lucassen
All Rights Reserved

  • 06 50899025

  • www.tomlucassen.nl

KvK nummer: 70907706
BTW nummer:858506208B01

Disclaimer
(privacy)